- querzion - the way of nevyn

Direktlänk till inlägg 28 mars 2017

Mitt förslag till dig. Veganism.

Av Slisk Lindqvist - 28 mars 2017 16:48

 
Ni alla borde vid det här laget veta om att jag är vegan, och att jag har tänkt att stå upp för djurs rättigheter och lika värde bland ALLT levande. Samtidigt som jag lever efter min egen diet, som är väldigt stickt där JAG utesluter en massa saker som jag ändå skulle ätit för mycket utav om jag fortsatt och kombinerat det. Jag vet att jag inte är en läkare, jag gillar bara att läsa fruktansvärt mycket om saker som andra inte hinner med på sin fritid eftersom att jag har haft "turen" att få många år fritid. Jag har dedikerat mycket tid till att läsa in på kost, och kött enligt mig, borde vara uteslutet i vilken persons liv som helst. Det kommer inte komma ut att det är ohälsosamt och ligger till grund för sjukdomar, det kommer inte öppet antydas om att det är anledningen till bl a. Alzheimers, Diabetes, Hjärt och Kärlsjukdomar, alla industrier går runt på en kedja, Det är en cykel.
 
==> Media meddelar dubbla meningar ang. mat, Du vill ha den mat som för tillfället sägs vara toppen, Industi arangerar/säljer det till en näringskedja, du köper produkten, du blir sjuk, du går till en läkare, läkaren meddelar vidare till en forskare, forskningsintitutet tar fram en produkt, läkemedelsföretagen skapar produkt, säljer den till närliggande droghandel, läkare skriver ut medicin, du köper medicin, du mår bättre ==> börja om.

Glömde att skola är med där också som får information från forskningsintitut och enstöringars teorier som skapat under väldigt lång tid, skolan lär upp kostcirkeln utan några riktiga belägg för att vi ska ha kött och mejeri, kyckling, fisk och ägg i den. Inget av det här är med flit och en konspiration, det är bara så det snurrar runt. I böckerna står det att vi är naturliga allätare. Det är fortfarande inte nämnt att för att läkemedelsföretagen ska kunna få reda på felet, så de kan skapa formeln för sin medicin så krävs forskning, så de sponsrar forskningen, det är inget ont med det, men när man börjar tjäna pengar så vill man inte sluta tjäna pengar. Då kan det komma dåliga beslut. Detta är en vem kom först? Hönan eller Ägget diskussion. Jag tror inte att det blev planerat, jag tror att de gör allt för att behålla sin makt bara.
 
Av det jag har läst om Alzheimers, så kan en strikt växtbaserad kost hjälpa att dra tillbaka symptomen, bättre är det om man även utesluter tillsatt socker.
 
Australien har ett forskningsinstitut som håller på med ultraljuds forskning, det har visat sig fungera på möss för att hjälpa dem få tillbaka minnet, och försök på människor ska ev. startas upp i år eller början på 2018. (Även om jag är emot djurförsök så kan det här hjälpa även djuren.)
 
Jag har själv under en väldigt lång period (nästan 10 år) haft problem med med magen, där jag vaknade mitt i natten, av att det högg så fruktansvärt att jag inte kunde göra annat än att gråta.
Jag bytte till strikt kost, åt bara äpplen och jordgubbar, lite nötter och till och från sallad( oftast bara tomater eller morötter) det blev som att fasta, samtidigt så drack jag mycket citronvatten och pressad juice. Det jag pratar om är en Raw Food diet. Den kan man tydligen dö utav, enligt vissa som lyssnar på media. Jag är inte död.
 
JAG VILL att min morfar sätts på diet på prov, kanske inte så extremt som jag gjorde det, men på tre månader borde man ha fått resultat. Får man inget gott resultat, då är vi väl köttätare/allätare och alla sjukdomar kommer från vattnet. Inte vet jag.
 
Det här ÄR skillnaden på blodkärlen bara. Det där är fett.
 


Jag blir bara förbannad när jag ser sånt som det här.
Varför? För att det inte är utlärt. [ Alzheimers: 8 min ][ Dietskifte: 11 min ] 
  
 
 
 
Protein finns för övrigt i allt, kött innehåller bara fruktansvärt mycket mer, 10-20 ggr mer vad jag har sett. Det gör att man blir trött, och man brukar säga att blodet rusar till magen när man ätit mycket kött, det kan mycket möjligen vara så att vi förbrukar mer energi än vad vi får utav det valet.
 
Laila, Helena, Tove, Tommy, Jeanette, Royne, Britta, Felicia, Victor.
 
Ni här under är med i den här posten för att jag vill att ni undervisar er själva angående protein, kött, ost etc, och börjar se fördelen i att välja bort kött från kosten helt. Det gäller även de ovan men det är främst för min morfars del jag skriver det här.
 
Gabriel, Anita, Carola, Zimona, Christoffer, Sofia, Ellinor, Gunvor, Patrik.
 
Jag vet att några av er här lever bland livsstilar och jag vet att Ray, aldrig skulle dumpa köttet, älskar dig brorsan, men kan du i varje fall börja addera en större potion sallad i kombination?
Ni är några av mina närmsta vänner, som har stöttat mig när det har varit som svårast, jag vill inget annat än ert bästa, och att det hjälper naturen gör det bara bättre. Har jag glömt någon så är det väl tråkigt att jag inte tänker på dem lika mycket.
 
Peter, Peter, Nikolaj, Raymond, Beatric, Janina, Robin, Alex, Magnus
 
Det pågår många studier där det verkar som att en växtbaserad kost får en att må bättre, och där deppression kan motverkas, jag mår inte ens hälften så dåligt psykiskt som jag gjorde innan jag valde bort kött.
 
Sanna, Nina.
 
I övrigt så finns det många saker som man kan välja istället.
 
[ Är man rädd för att man inte ska få i sig omega 3/6 så finns det i chiafrön, är man rädd att man inte ska få i sig tillräckligt med A vitamin, ät morötter, beta kerotin omvandlas i kroppen, D vitamin, spendera mer tid i solen, vi var inte byggda för att sitta inomhus under tak som skydd för fint väder. C vitamin hittar du i nästan allt, fruktsocker finns i allt från äpplen till isbergssallad, protein finns i alla växter annars hade djuren dött och jag varit död för längesedan, Kalcium, finns inte bara i mjölk, det fanns från början i gräs därav innehåller mjölk kalk, men det går även att hitta kalk i broccoli och andra växter.
 
Det enda som vi inte kan få i oss som vi fick från kött, är B12, varför det fanns i köttet är för att djuren åt gräs eller föda som har bakterier, drack vatten från vattenpölar och backar etc. för B12 är utvunnet/konverterat från bakterier som inte längre finns naturligt i vårt vatten eftersom att vi renar dricksvattnet med diverse kemikalier. Vad jag har förstått det så behövs minst 10μg per dag eller ett större intag utav 2000μg i veckan. (BEHEPAN är B12 suppliment, en burk med 100 st tabletter varav 1000 μg per tablett och köps på apoteket för 119kr.)
 
Ett plus till, man behöver inte engagera sig till att gå ner i vikt heller, kroppen förbränner det fett som är i kroppen om man håller det fettsnålt, men fett behövs så nötter och avokado är viktigt att ha i kosten, så att man fungerar, nötter innehåller även massor av mineraler som man behöver. som t.ex magnesium. ]
 
 
Jag har tänkt att sammanställa ett fotoalbum både i min vegangrupp
[ Öppensinnade Veganer - [Sverige] ] och på min Facebook
[ Slisk Lindqvist/Album/Project: Näringsvärde ] med värden som är i 100g nämnd vara.
Att vara vegan är inte svårt, definitvt inte när man börjar tänka på alla djur man kan hjälpa till och rädda i processen, men det kan ni läsa om senare, det här handlar främst om häls.
 
Här är några videor, många förespråkar att vi är Allätare och att vi alltid varit det, men jag tror inte det alls. Den här personen har samlat mycket information som talar för det jag tror, att vi är naturliga växtätare och behovet och situationen skapade vårat nya intränade beteende. Därför tycker jag att man ska se videorna och börja tänka själv och inte styras av andra eller böcker från nån fanatisk filosof på 1700-talet. 
Det rekommenderas att man är bra på engelska för att förstå innehållet.

 Youtube Vbloggaren Mic. the Vegan: 
(Anledningen till att jag främst delar med hans videor är för att han delar information som är relevant, kort och med fakta i bakgrund och länkat.)
Dessa är väldigt korta videor. [ 11 min ] [12 min ] [ 8 min ] Innehåller mycket info.
Seminarie, Milton Mills, MD. [ 78 min ]
En "läkare" jag vet inte, men han har väldigt många bra kommentarer i ämnet.

 

Vegan studie? [11 min ]
Fetma och Diabetes studie.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Slisk Lindqvist - Fredag 3 maj 18:11

The bird is the word.    I have partly or all to often sat down to think of the implications that our minds put other in every day. A couple of words from me could be interpeted by one, as one thing, a second, a second thing, a third by their ...

Av Slisk Lindqvist - Fredag 3 maj 15:46

Missförståndet som skapar Rädsla.   Alla är väl religiösa / troende på ett eller annat sätt, de som inte tror på sig själva vänder sig till en förklaring genom vetenskap, insikt, vänner eller religion, de som inte förstår sig på vetenskap vänd...

Av Slisk Lindqvist - Söndag 24 mars 19:47

  I AM Who am I? Really? I haven't really figured out that part yet, I only know that I mirror other peoples inner wisdom and give it back to those in need, trying to cure the blind, but I have no Idea if I AM the right person for the situational...

Av Slisk Lindqvist - Tisdag 29 jan 10:49

MINA BESVÄR? Suttit och läst om en massa olika delar utav schizoaffektering, bipolaritet, affektering, schizofreni, psykos och annat, då jag kan.... ha haft förstärkta känslor.. ett 'litet' tag nu, eller har, fick en mindre 'hypomani' nu på morg...

Av Slisk Lindqvist - 5 november 2018 16:45

  VAD ÄR DU EGENTLIGEN FÖR EN INDIVID?   Det allra viktigaste och värdefullaste vi har att ge andra; är? Det är också ett utav de största och enda brotten som folk egentligen begår. Det finns inga andra brott. Allt annat är en illusion. Vi s...

Presentation


The Philosophies of a Mad Man.

All Life is Equal.
All Life is Sacred.
Respect Life & Life will Respect you.

I Am Morally Strict and Righteous. We all need to Change for the better, because we are all Connected.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Är du troende?
 Ja.
 Spirituell
 Agnostiker
 Ateist

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ  - querzion - the way of nevyn  med Blogkeen
Följ  - querzion - the way of nevyn  med Bloglovin'

Comment War


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se